כיצד לעזור לילדך עם דיסלקציה

הורות לילד עם דיסלקציה יכולה להיות חוויה מאתגרת ולעתים מאיימת. זה דורש שילוב מיוחד של הבנה, סבלנות ויכולת לספק את הסוג הנכון של תמיכה והכוונה. דיסלקציה היא הפרעה נוירולוגית המשפיעה על האופן שבו ילד קורא, כותב ומבין את השפה. להורים יכול להיות קשה לזהות את הסימנים של דיסלקציה בילדם, ועוד יותר קשה להיות בטוחים כיצד לספק את התמיכה הטובה ביותר. עם זאת, עם הגישה והמשאבים הנכונים, הורים יכולים לעזור לילדיהם עם דיסלקציה לשגשג ולפתח את כישוריהם. על ידי הבנת היסודות של דיסלקציה ולמידה כיצד לזהות את הסימנים והתסמינים, ההורים יכולים ליצור סביבה תומכת ומטפחת עבור ילדם. עם קצת מאמץ ומסירות, הורים יכולים לעשות שינוי עצום בחיי ילדם.

מהי דיסלקציה?

דיסלקציה היא מצב לכל החיים המשפיע על האופן שבו מוחו של אדם מעבד שפה. אין לזה שום קשר לאינטליגנציה או ליכולת והוא יכול להשפיע על אנשים מכל הגילאים, הרקעים והקבוצות החברתיות-כלכליות. הסימנים השכיחים ביותר של דיסלקציה אצל ילדים הם קושי בקריאה, קושי בהבנת מה שהם קוראים ואיות לקוי. אנשים עם דיסלקציה עשויים גם להיתקל בבעיות עם מספרים, הגיית מילים והבנת המשמעות של מה שהם קוראים. לעתים קרובות הם מתוארים כאינטליגנטיים מאוד, אך בעלי יכולת לחשוב עם הרגשות שלהם ולא עם ההיגיון וההיגיון. הם עשויים להתקשות בארגון מידע, בניהול זמן ובהגדרת יעדים. קשיים בקריאה, כתיבה ומשימות אחרות הקשורות לשפה הם לרוב הסימנים הראשונים לכך שאדם דיסלקטי. ההערכות מצביעות על כך שכ-10% מהאנשים סובלים מדיסלקציה במידה מסוימת. זה יכול להיגרם ממגוון רחב של גורמים, כולל גנטיקה והסביבה שבה אדם גדל. אזורים מסוימים במוח אחראים על עיבוד השפה ולכן בעיה כאן עלולה להוביל לקשיים בקריאה, כתיבה ואיות. להמיספרה הימנית והשמאלית של המוח יש תפקידים שונים. הצד השמאלי קשור בדרך כלל ליכולת להבין ולנתח שפה, בעוד שצד ימין מחובר למחשבה יצירתית ויצירתית. אם שני הצדדים לא עובדים ביחד כמו שצריך, הקריאה והכתיבה עלולות להפוך למאתגרות.

תסמינים וסימנים של דיסלקציה בילדים

אין סימן אחד שיכול לאבחן באופן סופי דיסלקציה אצל ילדים. עם זאת, ישנם סימנים ותסמינים מסוימים שהורים יכולים להיזהר מהם, כולל. ילד עם דיסלקציה יתחיל בדרך כלל מאוחר בקריאה, לרוב לא יתחיל עד גיל 7 או 8. ילדים דיסלקטים יקראו בדרך כלל מתחת לרמת הכיתה שלהם ויעשו יותר טעויות מבני גילם. - הם עשויים גם להיתקל בבעיות איות, סימני פיסוק והעלאת מחשבות על הנייר, גם אם יש להם מנת משכל גבוהה. ילד עם דיסלקציה עשוי להיות בעל דמיון רב ואוהב לכתוב סיפורים וליצור דמויות חיות, אך מתקשה לבטא את מחשבותיו במילים על הנייר. חלק מהילדים עם דיסלקציה עשויים להיות מסוגלים לקרוא ולכתוב ללא כל אתגרים בכיתה ב' או ג' ואז לפתע חווים קשיים בהמשך. לאחרים עשויים להיות אתגרים עם קריאה, כתיבה ואיות מגיל צעיר. - הם עשויים גם להיאבק בהתארגנות, עמידה במשימה ועמידה בלוחות זמנים.

אסטרטגיות הורות לילד עם דיסלקציה

אין גישה אחת שמתאימה לכולם להורות לילד עם דיסלקציה. כל הילדים שונים ומגיבים לגישות שונות. עם זאת, ישנן כמה אסטרטגיות מפתח שיכולות לעזור להורים לתמוך בילדיהם ולספק את הסוג הנכון של הדרכה ותמיכה. זה חשוב במיוחד כאשר ילדכם לומד לקרוא. הם עשויים לעשות יותר טעויות מעמיתיהם וייקח יותר זמן ללמוד, אבל הם יגיעו לשם בסופו של דבר. היו כמה שיותר חיוביים, והימנעו מלהיות מתוסכלים וכעסים. פעולה זו רק תחמיר את המצב. קריאה היא מיומנות מורכבת מאוד, ולכן הגיוני שייקח יותר זמן עד שילדים עם דיסלקציה ישלטו בה. אם ילדכם עדיין קורא מתחת לרמת הכיתה, תן לו יותר זמן לקרוא כל קטע. זה עשוי גם להיות מועיל לקרוא להם בקול או לתת להם לקרוא לך כדי שיוכלו להשתמש בקול שלך כמודל. זה יכול להיות מועיל למצוא ילד שקורא ברמת ילדך (או מעלה) לקרוא איתו. זה יכול להיות מקור מצוין לעידוד ולמוטיבציה שיהיה עם מי לחלוק את החוויה. חשוב למצוא את אסטרטגיית ההוראה הנכונה עבור ילדכם. חלקם יעבדו טוב יותר מאחרים. אם משהו לא עובד, נסה משהו חדש. היו פתוחים לרעיונות ולדרכים חדשות לעשות דברים, ואל תפחדו להתנסות.

כיצד ליצור סביבה תומכת ומטפחת עבור ילד עם דיסלקציה

לסביבה מטפחת ותומכת יכולה להיות השפעה משמעותית על התפתחות הילד, במיוחד עם מצב כמו דיסלקציה המשפיע על יכולת הלמידה שלו. הורים צריכים לשאוף ליצור סביבה תומכת ללא מתח וחרדה מיותרים. ניתן לעשות זאת באמצעות מגוון טכניקות ושיטות המקדמות תחושות ביטחון ונוחות. אלו כוללים. צור סביבה נטולת מתחים. צמצמו את העומס, שימו לב לבלאגנים, הניחו מכשירים אלקטרוניים, וצרו אווירה רגועה ושקטה תוך כדי סיוע לילדכם בשיעורי הבית. שמור את קווי התקשורת פתוחים. היו פתוחים לדבר עם ילדכם ולהודיע לו למה אתם מצפים ממנו. תן להם לדעת שאתה שם כדי לתמוך בהם ולעזור להם בכל דרך שאתה יכול. השתמש במילים חיוביות ושבח, הקפד לשבח את ילדך על החוזקות שלו, לא על החולשות שלו. חשוב ללמד את ילדך איך לנהל את זה זמן ועבוד ביעילות כדי שיוכלו לעמוד בלוחות זמנים ולהשלים את עבודתם בזמן.

איך למצוא מומחה לדיסלקציה

אם אתם חוששים שילדכם מתמודד עם דיסלקציה, עדיף לקבל אבחון מקצועי בהקדם האפשרי. אתה יכול לעשות זאת על ידי יצירת קשר עם בית הספר של ילדך ולשאול אותם אם יש לו מומחה ייעודי לדיסלקציה. אם כן, מעולה! אם לא, אתה יכול גם לגשת למורה של ילדך כדי לראות אם הוא פתוח לעבוד עם מומחה לדיסלקציה. אתה יכול גם ליצור קשר עם הספרייה הציבורית המקומית שלך כדי לשאול אם יש להם רשימה של מומחי דיסלקציה באזור שלך. לחלופין, אתה יכול לחפש באינטרנט כדי למצוא רשימה של מומחים לדיסלקציה באזור שלך. ישנם אתרים ומשאבים רבים שיכולים לעזור לך למצוא מומחה לדיסלקציה באזור שלך

אתגרים נפוצים איתם מתמודדים הורים לילדים עם דיסלקציה

ישנם אתגרים מסוימים שעמם מתמודדים הורים לילדים עם דיסלקציה לעתים קרובות, ביניהם: - מציאת בית הספר המתאים לילדם. חשוב למצוא בית ספר שמתמחה בסיוע לילדים עם דיסלקציה להצליח. תוכל למצוא מידע נוסף על בתי ספר המתמחים בילדים עם דיסלקציה כאן. לעזור לילדם להתמודד ולהתמודד עם בריונות למרבה הצער, ילדים רבים המאובחנים עם דיסלקציה עוברים בריונות.