האם יש סיבות אמיתיות לאוטיזם?

הורות לילד עם אוטיזם יכולה להיות חוויה מאתגרת ומתגמלת כאחד. אוטיזם היא הפרעה נוירולוגית מורכבת המשפיעה על האופן שבו אדם מתקשר ומתקשר עם אחרים, והיא עלולה להציב קשיים ייחודיים הן לילד והן להוריו. אוטיזם יכול לנוע בין קל לחמור ויכול לדרוש טיפול ותשומת לב מיוחדים כדי שהילד ישגשג. כהורה, חשוב לעבוד יחד עם צוות הבריאות של ילדכם על מנת לפתח תכנית פרטנית התומכת בצרכי ילדכם. זה עשוי לכלול טיפול התנהגותי, אסטרטגיות תקשורת והתערבויות חינוכיות. עם התמיכה וההכוונה הנכונים, הורים יכולים לעזור לילדם עם אוטיזם למצות את הפוטנציאל שלהם.

מה זה אוטיזם?

אוטיזם היא הפרעה התפתחותית המשפיעה על יכולתו של אדם ליצור אינטראקציה חברתית, לתקשר ולהשתמש בדמיון. אוטיזם היא לא מחלה, אלא הפרעת ספקטרום שמאובחנת בדרך כלל בין הגילאים שנתיים עד חמש. אוטיזם יכול להשפיע על ילדים מכל גזע, מגדר או רקע סוציו-אקונומי, והוא שכיח פי ארבע אצל בנים מאשר בנות. ההערכה היא שכ-1 מתוך 68 ילדים בארצות הברית מאובחן עם אוטיזם. ישנם מספר סימנים שעשויים להעיד על כך שלילדך יש אוטיזם. סימנים מוקדמים יכולים לכלול אי התכרבלות או אהבה שיחזיקו אותם, אי נהנה להתחבק, לא לחייך או לא ליצור קשר עין עם אנשים, תגובה חריגה לרעש חזק ואי תגובה לשמם. ככל שילדכם גדל, ייתכן שיהיה לו קשה ליצור חברים, לתקשר ולהבין את רגשותיהם של אחרים. הם גם עשויים להתקשות לתקשר את המחשבות והרגשות שלהם, ועשויים לחזור על התנהגויות מסוימות, כגון נדנוד או סיבוב חפצים. ישנם מגוון תסמינים אחרים הקשורים לאוטיזם.

תסמינים של אוטיזם

ילדים המאובחנים עם אוטיזם קל עד בינוני עשויים להפגין את הסימנים הבאים: אי מגיבים לשמם שלהם, לא מצביעים על מה שהם רוצים או מפגינים עניין באנשים אחרים, הימנעות מקשר עין והחזקת או משחק עם חפצים באופן שחוזר על עצמו. ילדים המאובחנים עם אוטיזם חמור עשויים להפגין את הסימנים הבאים: לא מדברים, לא מצביעים, לא משחקים עם צעצועים או בעלי תחומי עניין מוגבלים מאוד.

גורמים לאוטיזם

הסיבה המדויקת לאוטיזם אינה ידועה, אך חוקרים מאמינים שהיא עשויה להיות קשורה לגורמים גנטיים או סביבתיים. הסימנים לאוטיזם מופיעים בדרך כלל לפני גיל 3, אם כי ייתכן שהתסמינים לא יזהו עד מאוחר יותר. כהורה, ייתכן שתבחין בסימנים מסוימים לכך שלילדך יש עיכובים התפתחותיים, כגון אי קשקוש או אמירת מילים בודדות עד גיל 16 חודשים. אם אתה מבחין בסימנים אלה אצל ילדך, שוחח עם הרופא שלך על בדיקת ילדך לאיתור עיכובים התפתחותיים אפשריים, כמו גם הפרעות אחרות. כמה גורמים סביבתיים שעלולים להגביר את הסיכון לאוטיזם כוללים זיהומים מסוימים במהלך ההריון וחשיפה לרעלים, כולל כימיקלים ומתכות כבדות. אמנם אין דרך מהימנה למנוע אוטיזם, אבל אתה יכול לנקוט בצעדים כדי למזער גורמי סיכון, כגון הימנעות מחשיפה לזיהומים במהלך ההריון והפחתת מקורות הרעלים בסביבת ילדך.

אבחון אוטיזם בילדים

אם אתה מאמין שייתכן שילדך מראה תסמינים של אוטיזם, אתה יכול לבקש עזרה מהרופא או רופא הילדים של ילדך. הם יכולים לדבר איתך על בדיקה והערכה של ילדך עבור עיכובים התפתחותיים והפרעות אחרות. הרופא שלך עשוי לערוך מגוון בדיקות, כולל בדיקת השמיעה והראייה של ילדך, בדיקת השפה של ילדך והתבוננות כיצד ילדך משחק ומקיים אינטראקציה עם אחרים. בנוסף לבדיקות אלו, הרופא שלך עשוי להפנות אותך לפסיכולוג ילדים או לרופא ילדים התפתחותי להערכה יסודית יותר של התנהגותו והתקדמותו ההתפתחותית של ילדך. ההערכה עשויה לכלול מבחנים התפתחותיים סטנדרטיים, כמו גם שאלונים עבורך ועבור בן / בת הזוג לגבי התנהגות ילדך. הרופא של ילדך עשוי גם להציע בדיקות מסוימות, כגון בדיקות דם, בדיקות שתן וסריקות MRI, כדי לשלול מצבים בריאותיים אחרים שעלולים לגרום לתסמינים של ילדך.

הפרעת הספקטרום האוטיסטי

אוטיזם היא הפרעה בספקטרום, כלומר, חומרת התסמינים וסוגי האתגרים שעומדים בפני ילד יכולים להשתנות. בדרך כלל, ילדים המאובחנים עם אוטיזם קל עד בינוני יהיו בעלי תוחלת חיים תקינה וסיכוי טוב לחיות חיים מוצלחים ומספקים. עם זאת, אוטיזם חמור עלול לפעמים להיות מסכן חיים, מכיוון שהוא עלול לפגוע ביכולתו של הילד לאכול, לשתות ולנשום. אין תרופה לאוטיזם, אך ילדים שמאובחנים מוקדם ומקבלים התערבות וטיפול מוקדם יכולים לשפר את יכולתם ללמוד ולתקשר עם אחרים. אסטרטגיות טיפול והתערבות באוטיזם יכולות לעזור לילדים עם אוטיזם לתקשר, ליצור אינטראקציה ולהשתתף בפעילויות יומיומיות.

טיפולים וטיפולים

מכיוון שכל ילד עם אוטיזם הוא שונה, אין גישה אחת מתאימה לכולם. עם זאת, באופן כללי, ישנם כמה דברים שהורים יכולים לעשות בבית כדי לתמוך בילדם עם אוטיזם. אם ילדכם מילולי, עידוד ילדכם לדבר על רגשותיו יכול להיות מועיל לניהול רגשות. אתה יכול לנסות לכתוב עם ילדך, לצלם תמונות, לצייר ולעשות פעילויות מיינדפולנס, כגון יוגה או מדיטציה, כדי לקדם מודעות רגשית. אם ילדכם אינו מילולי, ישנן דרכים רבות לעודד תקשורת, כגון שימוש בלוחות תמונות או עזרים חזותיים אחרים. יש גם תוכנות מחשב ו אפליקציות, כגון PECS (Picture Exchange Communication System), שיכולות לעזור לילדים עם אוטיזם לתקשר את הצרכים והרצונות שלהם.

הורות לילד עם אוטיזם

כהורה, אתה עלול להרגיש המום מהאתגרים של גידול ילד עם אוטיזם. עם זאת, חשוב לזכור שאתה לא לבד. קיימות רשתות תמיכה רבות הזמינות להורים לילדים עם צרכים מיוחדים, כולל קבוצות תמיכה ומשאבים מקוונים. חשוב גם לזכור שילדכם עדיין יכול לקבל חיים מאושרים ומספקים, גם עם אתגרי האוטיזם. ניתן להשיג זאת באמצעות אבחון וטיפול מוקדם, כמו גם רשת תמיכה חזקה. לבסוף, חשוב לזכור שאתה העוזר הטוב ביותר של ילדך. רק אתה יכול לדעת מה הילד שלך צריך, אז חשוב לסנגר עבור הילד שלך, ואת עצמך, על ידי התבטאות עבור השירותים והתמיכה שילדך צריך.

ניהול התנהגויות מאתגרות

בהתאם לחומרת האוטיזם של ילדכם, הם עשויים להפגין התנהגויות מאתגרות מעת לעת. אם ההתנהגות של ילדכם הופכת מאתגרת מדי לניהול, ישנן אסטרטגיות וכלים מסוימים שתוכלו לנסות. סיפורים חברתיים הם דרך טובה להסביר מצבים מסוימים לילדך, כמו אי נגיעה בדברים מסוימים או ללכת לרופא. חזותיים ותמונות יכולים לעזור לילדך להבין את הסביבה שלו ולהרגיש בטוח יותר. לבישת אפוד משוקלל יכול לעזור להרגיע את ילדך ולעזור לו להתמקד. לתת לילדכם משהו להתעסק איתו יכול לעזור לו למקד את האנרגיה שלו בצורה חיובית.

תמיכה בהתפתחות הילד שלך

ישנן דרכים רבות בהן תוכל לתמוך בהתפתחות ילדך, הן במהלך הילדות והן עם גדילתו לבגרות. אתה יכול לעבוד עם הרופא של ילדך כדי להבטיח שהם מקבלים את הטיפול והשירותים ההתפתחותיים הטובים ביותר. שמור על קשר עם המורה של ילדך - מורים יכולים להוות משאב נהדר להורים, מכיוון שלעתים קרובות הם מספקים תובנות לגבי ההתפתחות והאתגרים של ילדך. עודדו את ילדכם ללמוד מיומנויות חדשות - על ידי עידוד ילדכם ללמוד מיומנויות חדשות, כגון בישול, קריאה או נגינה בכלי, הם יכולים להרגיש בטוחים יותר ביכולותיו.